Aucuba japonica Variegata / Tarkalevelű japán babérsom

Aucuba japonica Variegata / Tarkalevelű japán babérsom.
Kiszerelés: konténeres 12x12 10-20cm
Aucuba japonica Variegata  Tarkalevelű japán babérsom_productAucuba japonica Variegata Tarkalevelű japán babérsom_product
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár2400 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Aucuba japonica Variegata  Tarkalevelű japán babérsom_product
Aucuba japonica Variegata  Tarkalevelű japán babérsom_product
Leírás

    

Az Aucuba japonica Variegata / Tarkalevelű japán babérsom gömbölyded, akár 1,5-2 méteresre is megnövő, sárgán pettyezett levelei keresztben átellenes állásúak, vesszői zöldek. Díszítő értékét levélzete és termései adják. Virágai pirosak. Májusban és júniusban virágzik. Termésének szín piros. Japán déli részén őshonos. Sűrű villásan elágazó hajtásai tömör dús cserjét alkotnak. Közepes méretű kertbe is ültethető cserje, amely közepes vízellátás mellett is szépen fejlődik, talajban nem válogatós, és napos, de akár félárnyékos kert részbe is telepíthető.

Kétlaki növény, vagyis van rajta hím és nőnemű virágok is. A babérsom szépségét a fényes smaragd zöld levelek adják, amelyek az 1-2 cm.-es piros terméssel gyönyörű kontrasztot alkotnak.

Télen a nagyobb fagyok idején érdemes a növényt védeni a fagyoktól, tövét takarjuk be. Tavasszal és ősszel metszéssel szabályozhatjuk a növény méretét. A babérsom sövény növények is alkalmas, de dézsába ültetve nagyon szép szoliter növény válik belőle.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.